Du kanske länge funderat på om du skall starta ett eget nyhetsbrev men inte kommit igång än. En av de främsta anledningarna jag stöter på när jag jobbar med kunder och deras nyhetsbrev är det faktum att de alltid tror att de behöver väldigt många prenumeranter för att göra nyhetsbrevet lönsamt.

Många företagare tror att antalet prenumeranter är avgörande om det är värt att driva ett nyhetsbrev och i vissa nischer kan det var en fördel. Men något mycket viktigare är hur engagemanget är på det nyhetsbrev du driver och hur många av de prenumeranter du sänder ditt nyhetsbrev, verkligen tar del av det och agerar på dina utskick.

Om ingen öppnar dina nyhetsbrev och inte klickar på de länkar som du förmodligen vill de skall klicka på så spelar det ingen roll hur många prenumeranter du har på din lista.

Denna artikel är för dig som kanske just startat upp ditt nyhetsbrev men känner dig lite frustrerad att antalet prenumeranter inte växer i den takt du vill. Men denna artikel vänder sig också till dig som länge funderat på att starta upp ett nyhetsbrev för ditt företag men haft en känsla av att du måste skaffa så många prenumeranter som gjort att du avstått.

I denna artikel kommer jag ge ett par exempel från olika typer av företagare som lanserat en onlinekurs, bok eller tjänst via sitt nyhetsbrev och skapat en bra inkomst. I samtliga fall som jag skriver om i denna artikel gäller följande:

  • Alla dessa personer har lanserat sin produkt med ett litet nyhetsbrev. Litet som att alla, även om du som läser detta och inte startat ditt nyhetsbrev, kan uppnå samma resultat. Antalet prenumeranter i varje fall är mellan 300-5000 personer, vilket är en siffra som är realistiskt för de allra flesta att nå.
  • För att skapa en stor inkomst med ett litet nyhetsbrev så måste de allra flesta prenumeranter som du har vara relevanta för den produkt eller tjänst du har tänkt att erbjuda. I alla dessa fall så är jag säker på att de verkligen har prickat in sin målgrupp väldigt bra.
  • Om man driver nyhetsbrev kan man skapa en inkomst på många olika sätt men om man inte har ett stort nyhetsbrev måste man erbjuda en produkt eller tjänst om man vill få ett bra resultat, rent resultatmässigt. Alla i denna artikel har haft en produkt att sälja som de kan tagit skäligt betalt för.

Denna artikel bör få dig att tro på ditt eget nyhetsbrev igen och kanske ändra din uppfattning att större alltid är bättre. Du kommer att tänka annorlunda om din lilla skara prenumeranter och kanske är det du härnäst som skapar en bra inkomst genom ett mindre nyhetsbrev.

Då kör vi

Här kommer tre olika fallstudier från olika personer inom olika verksamhetsområden som alla har en sak gemensamt. De har alla lanserat en produkt till ett litet nyhetsbrev som genererat en bra inkomst.

Corey Haines

Corey Haines jobbar med marknadsföring och har under årens lopp lärt sig vad som fungerar med kunder på det mentala planet. Han har tillhört marknadsavdelningen på flera större företag, bland annat det välkända Baremetrics.

Corey släppte en produkt som heter Metal Models for Marketing med ett nyhetsbrev på endast 300 personer. När första veckan var över hade hans kurs som kostade omkring två tusen kronor sålt nära för hundra tusen kronor.

Efter en tid följde han upp denna kurs med ännu en kurs och dessa kurser har nu sålts för omkring en kvarts miljon kronor med där majoriteten av försäljningen kommer från ett nyhetsbrev med endast 300 prenumeranter.

Du måste dock utgå från att han lyckas pricka in sin målgrupp perfekt på sitt lilla nyhetsbrev och som du märker så hjälper det nog om man kan erbjuda en kurs eller utbildning med en aning högre pris.

Läs hela denna historia här: You don’t need a giant email list

Deborah Niemann

Nästa historia är från Deborah Niemann som driver webbplatsen Thrifty Homesteader och denna historia passar dig som känner att du inte har något att sälja.

Hon lanserade 2016 en kurs om hur man driver en liten gård med getter. Med ett nyhetsbrev som vid lanseringen av kursen var omkring 800 personer så drog hon in kring 30 000 SEK vid lanseringen av hennes kurs.

Nu har hon kring 6000 prenumeranter och hon har nu sålt över 3000 exemplar av sin kurs främst genom sitt nyhetsbrev.

Hon har tjänat kring 2 miljoner på en kurs hur du tar hand om getter. Du som läser denna artikel vet förmodligen väldigt lite om just getter. Men du kanske kan väldigt mycket om något annat ämne men känner att det inte är värt att lära ut?

Då frågar jag dig. Om du nu vet att man kan tjäna två miljoner på en kurs om getter, har du inget som du kan tänka dig att lära ut till andra?

Läs hela denna historia här: No niche too small

Ryan Culp

Den sista historien är om Ryan Culp som skapade en kurs om hur man köper, växer och säljer mindre bolag.

Alla prenumeranter fick han genom sin blogg där han producerade innehåll på sådant människor undrar om i den nisch han verkar i. Fick han in frågor via mail eller kommentarer på bloggen så gjorde han oftast en artikel om det.

Detta gjorde att han kunde bygga upp sitt nyhetsbrev till 700 personer till det att han släppte sin kurs. Inom två veckor hade hans kurs sålt för 200 000 SEK från hans nyhetsbrev som var runt 700 personer.

Inte så dåligt va?

Läs hela denna historia här:

How Ryan Kulp made $20,000 in online course sales in 2 weeks

Vad du kan lära dig av dessa historier

Många historier på nätet från framgångsrika produkter bygger ofta på att de redan från start hade många följare redan innan de släppte sin produkt.

De tre fallen i denna artikel började alla från grunden och samtliga lanserade sin produkt till ett litet nyhetsbrev som genererade en bra inkomst för dem.

Du kan också ta med dig att inget är för dumt eller för smalt att lära ut till andra, även om du personligen tycker det. Det är förmodligen så att du redan sitter på kunskaper andra är villiga att betala för antingen genom kunskaper som du har skaffat dig genom ditt yrke eller något du lärt dig i ditt privata liv.

En sak du bör börja med direkt är att bygga upp ditt nyhetsbrev även om du kanske just nu inte vet vad du skall erbjuda dem. Men du bör börja från en grundtanke på vad din kurs skall handla om och producera innehåll utifrån det.

En lätt tjänst för att dra igång ett nyhetsbrev är Convertkit vilket är min starkaste rekommendation om du inte idag redan har en tjänst som du kan använda för ditt nyhetsbrev.

Saker du bör fokusera på

Om man vill skapa en skaplig inkomst via ett litet nyhetsbrev är det vissa saker som är väldigt viktiga att få rätt redan från start. Du har säkert i denna artikeln redan listat ut några av dem men tänkte mig summera saker du måste fokusera på.

  • Du måste skapa relevant innehåll som du erbjuder gratis och som alla kan ta del av och ditt nyhetsbrev måste hänga ihop med det innehållet. De som läser det innehåll du producerar för alla skall se ditt nyhetsbrev som ett steg för att lära sig mer om samma innehåll. Allt måste hänga ihop. Det material som är gratis för alla, det nyhetsbrev för de som vill fördjupa sig i samma ämne och den kurs som du förhoppningsvis skall erbjuda i framtiden, för de som vill lära sig allt. Den röda tråden måste vara stark och tydlig, rakt igenom.
  • Om du har ett stort nyhetsbrev så kan du ha en stor del av dina prenumeranter som inte klickar på dina länkar men som du ändå kan tjäna pengar på. Men om du driver ett litet nyhetsbrev så är det mycket viktigare, om din produkt eller tjänst skall skapa en inkomst, att dina prenumeranter är hungriga och öppnar dina utskick och klickar på dina länkar. Jag har alltid städat mina nyhetsbrev på prenumeranter vilket betyder att jag med jämna mellanrum tar bort alla prenumeranter som inte inte interagerar på dina utskick. På det sättet har jag alltid nyhetsbrev där den stora massan alltid öppnar och löser de utskick jag skickar ut.
  • Den sista delen du bör fokusera på om du driver ett litet nyhetsbrev är priset på den produkt eller tjänst du erbjuder. Eftersom du har färre att sälja till måste priset på det du erbjuder vara högre om det skall bli någon inkomst att tala om. Men så länge du levererar på ett sådant sätt att de som tagit kursen är nöjda är ett högt pris inget problem.

Slutord

Jag hoppas att du med denna artikel fått lite inspiration och samtidigt insett att du inte behöver väldens största nyhetsbrev för att skapa en inkomst. Det som är viktigare är vad du erbjuder och hur engagerade prenumeranter du skickar till.

Jag skulle också säga att alla har något de kan erbjuda andra, även om du själv kanske tvekar lite på dina förmågor. Du behöver inte vara expert i ett ämne för att lära ut något eftersom alla människor är på olika nivåer inom olika områden.

Så nu tar du tag i detta. Starta ditt nyhetsbrev, eller ta tag i det du haft vilande och börja tänka ut en plan var den resa du ger dina prenumeranter skall mynna ut i.

Om det blir en kurs, en tjänst eller något annat är upp till dig.

Men ett litet nyhetsbrev kan räcka för att göra ett stort avtryck i ditt liv.

Glöm aldrig det.