Ett av de mer säkra sätten att skapa en jämn och bestående inkomst på nätet är att driva sina egna nyhetsbrev. Jag använde mig inte av nyhetsbrev de första åren när jag drev mina webbplatser på nätet och inkomsterna kunde skifta väldigt mycket från ett år till ett annat. . 

Även om jag tillslut tog mitt förnuft tillfånga så skulle jag om jag tittar tillbaka i min verksamhet börjat med nyhetsbrev för mina webbplatser bra mycket tidigare än vad jag gjorde. Från den dag jag började med nyhetsbrev blev således också starten för ett nytt kapitel i min verksamhet där inte bara inkomsterna steg utan gjorde även inkomsterna mer jämna än tidigare år. 

Många tror säkert att man måste ha ett väldigt stort nyhetsbrev med väldigt många prenumeranter för att kunna skapa någon inkomst alls men sanningen är att man kan driva väldigt små nyhetsbrev som är väldigt inkomstbringande. Personligen skapade mina första inkomster från nyhetsbrev när jag hade 24 prenumeranter och nyhetsbrevet var inte optimerat på något sätt den första tiden. 

För att kunna maximera sina inkomster med ett litet nyhetsbrev(samma gäller dock stora nyhetsbrev) är att det verktyg du använder skall ha en funktion där du kan segmentera dina prenumeranter. Denna funktion är användbar för många olika situationer och kanske extra mycket viktig när man har en liten lista. När man driver nyhetsbrev önskar man ju att så många som möjligt skall öppna och läsa nyhetsbrevet. Med denna funktion kan du då segmentera ut de personer som ej öppnade ditt sista utskick(som ett exempel) och på det sättet kan du skicka samma utskick till dem igen och på detta sätt förbättras din öppningsfrekvens på dina utskick markant. 

Verktyg

Jag har testat de flesta verktyg på marknaden men för ett par år sedan flyttade jag alla mina nyhetsbrev till verktyget Convertkit. Det är ett väldigt trevligt verktyg som inte bara ser bra ut och är lätt att använda. Det innehåller även väldigt många funktioner som man behöver om man driver ett nyhetsbrev idag. 

De två viktigaste funktionerna ditt verktyg måste behärska, vilket verktyg du än väljer är att kunna segmentera dina prenumeranter samt att verktyget skall erbjuda en autoresponder som är väl utvecklad. En autoresponder är en funktion som gör att du kan bygga en serie av nyhetsbrev per automatik utan att du manuellt behöver gå in och skicka dem. Denna funktion använder jag jämt och ständigt på alla mina webbplatser. 

När du hela tiden bygger fler och fler leads när besökare går över från att vara besökare till att bli prenumeranter så har du kommit till ett bra ställe i ditt företagande. Vill du lära dig mer om leads så har jag en hel artikel i det ämnet:

Öka antalet leads till ditt företag

Sänd oftare än vad som känns bekvämt

I början när man startar upp sina nyhetsbrev så kan det kännas rätt så obekvämt att skicka ut de första gångerna. Men det finns fördelar med att skicka väldigt många fler utskick just när en prenumerantet har gått med i ditt nyhetsbrev.

Jag skulle råda att du försöker lägga in så du har en månad med utskick i ditt verktyg som är klara att skickas ut per automatik. Under första veckan så borde du skicka ut en kurs som går ut varje dag och detta för att de skall bli van att få utskick från dig samt att de skall få tillgång till sin kurs.

Efter första veckan när de fått sin kurs försöker jag skicka ut var tredje dag under 3 veckor för att de nya prenumeranterna fortfarande skall få mycket utskick från dig. Detta löser en rad problem som uppkommer när man sänder ut för lite nyhetsbrev. 

Väldigt många kommer att tycka att du under ett par veckor skickar aningen för många nyhetsbrev så att de kommer rätt snabbt att avsluta sin prenumeration och detta är faktiskt positivt på en rad sätt. 

De som är kvar efter den första månaden och fortfarande öppnar dina utskick kommer då att tillhöra dina bästa prenumeranter du kan få tag på samt att du samtidigt spar pengar på att folk (som ändå inte kommer följa dig en längre tid) avregistrerar sig av egen fri vilja. 

Börja bygga ditt nyhetsbrev

Om du inte har drivit nyhetsbrev tidigare är de kanske svårt att veta var du skall börja. Om du sedan tidigare har en blogg eller webbplats så har du säkert redan trafik till din sida. Ett smart och snabbt sätt är att hitta dina 3-5 största sidor på din webbplats som får mest trafik och se till att den trafik som besöker dessa sidor kan gå med i ditt nyhetsbrev. 

De sidor på din webbplats som har mest trafik hittar du väldigt lätt via din besöksstatistik. De flesta har integrerat Google Analytics på din webbplats medans vissa bara använder statistik som det webbhotell man har erbjuder. 

Om du mot förmodan inte har någon statistik så kan du lätt ta reda på det ändå genom att använda ett verktyg som Ubersuggest där du utan problem kan se vilka sidor på din webbplats som drar in mest trafik och börja integrera nyhetsbrev på dina mest besökta sidor. 

När du väl hittat de mest besökta sidorna på din webbplats är det dags att ta fram en plan vad du skall erbjuda till dina besökare som når dessa sidor. Viktigt att komma ihåg är att ingen besökare idag kommer att gå med i ditt nyhetsbrev utan anledning. 

Det är dags för dig att komma på något bra som matchar den sida de är inne på och locka dem till att ansluta sig till ditt nyhetsbrev de kan lära sig mer i ämnet. Om du vill göra det i skrivande form, video eller skicka ljudfiler du spelat in i förväg är givetvis upp till dig. Att göra den i skrivande form är kanske det enklaste medans du förmodligen får bättre resultat genom att både erbjuda en textbaserad utbildning med inslag av video. 

Om du går med i mitt nyhetsbrev på denna sida där du ser hur jag hittar de mest besökta sidorna och hur jag integrerar Convertkit på dessa sidor så får du också en känsla om hur jag gör det och hur du också skulle kunna göra det på din webbplats. De som gå med i mitt nyhetsbrev på denna sida får alltså en videokurs om vad de just har läst och kommer väldigt snabbt igång med sina nyhetsbrev. 

Jag har alltså matchat den kurs jag erbjuder gratis med innehållet de just läser. Så se till att matcha den kurs du erbjuder med innehållet du läser så kommer dina nyhetsbrev växa snabbare över tid. 

Nu har du hittat dina mest besökta sidor på webbplatsen och integrerat nyhetsbrev på detta sidor men hur skall du nu tjäna pengar på dessa nyhetsbrev? 

De 4 bästa sätten

När man driver stora nyhetsbrev är möjligheterna större och man har fler vägar att gå än när man just startat. Men denna artikel är skriven just för dig som är i uppstarten av ditt nyhetsbrev och jag vet personligen att de 4 olika sätt jag skall beerätta om nu även är de bästa sätten om du vill tjäna så mycket pengar som möjligt på ett litet nyhetsbrev.

Trafikstyrning

Trafikstyrning (går även under namnet affiliatemarknadsföring) är när du rekommenderar produkter eller tjänster som du sedan får provision för. Detta är det enklaste sättet att skapa en inkomst men det är även ett sättet som du förmodligen kommer vara minst lukrativt.

Däremot är utbudet av det du kan rekommendera obegränsat vilket gör att du utan problem kommer hitta något du kan rekommendera som matchar din artikel och som du kan rekommendera i ditt nyhetsbrev. 

Denna metod är även mycket enkel att starta med och tröskeln in är väldigt låg vilket gör att det är en bra metod för de flesta. Det som inte är lika strålande är inkomst möjligheterna med denna metod som varierar rätt kraftigt. 

Om du rekommenderar fysiska produkter så brukar du kunna få mellan 3-7% av vad varan kostar vilken kan vara bra eller dåligt beroende på vilka typer av de produkter du rekommenderar. Rekommenderar du föremål som är billiga så får du kanske fler att köpa men eftersom det är billiga produkter så tjänar inte du så mycket på det. 

Men här kan du också hitta produkter och tjänster (som andra har skapat) som ger dig 30-50% i provision och om du hittar rätt här kan ditt lilla nyhetsbrev bli väldigt lukrativt om du hittar en bra matchade produkt eller tjänst som du promotar i ditt nyhetsbrev. 

Om du däremot rekommenderar dyrare produkter så kommer du tjäna mer på varje produkt du rekommenderar samtidigt som du kanske inte skapar så många försäljningar eftersom en dyrare produkt är svårare att sälja. 

Metoden håller dock och skall användas (även med de andra metoderna nedan) när man har mindre nyhetsbrev eftersom det går snabbt att rekommendera en produkt som kan skapa en liten passiv inkomst. 

Egen produkt

Om man driver ett litet nyhetsbrev och vill maximera sin inkomst så är en egen produkt att föredra. Det är något speciellt att äga en egen produkt som man kan sälja dygnet runt, året runt utan lägga in så mycket manuellt arbete efter det att produkten är skapad. 

Visst, det tar tid att göra en egen produkt och det är inte helt lätt. Många tycker också att det är tekniskt svårt men med tjänster som Podia på marknaden blir det lätt att erbjuda sin produkt till försäljning dygnet runt. Om du vill veta mer hur du använder Podia så har jag gjort en hel artikel om hur du erbjuder din egna digitala produkt med Podia.

Ett plus med din egna produkt är att du kan kontakta andra och be dem promota produkten och att dem sedan får provision av dig som äger produkten. Detta är alltså samma tips som du läste om ovan men det är det omvända eftersom du nu själv äger produkten och det också är du som skall betala ut provisionen. 

Men att skaffa personer som promotar din produkt kostar dig inget om deras trafik inte köper din produkt utan du betalar bara ut provision när du själv säljer produkten vilket gör denna metod ganska vattentät och ett måste att för dig att testa. 

Egen tjänst

Att erbjuda en egen tjänst är ganska likt en egen produkt, rent inkomstmässigt. Däremot så tar detta givetvis mycket mer tid från din vardag än vad en produkt gör. En egen tjänst motiveras dock med att man förmodligen erbjuder en tjänst om man är bra på och kan göra relativt snabbt samt kan ta bra betalt för.

En till bra sak med att erbjuda en tjänst är att det kanske är det snabbaste sättet av dem alla att skapa en inkomst på. Du besitter säkert redan kunskaperna om det du erbjuder vilket gör startsträckan väldigt kort och du kan rätt omedelbart börja tjäna pengar. 

Workshop

Det sista sättet som kan ge bra inkomst även om ditt nyhetsbrev är litet är att erbjuda en workshop. Om du driver en webbplats eller blogg i något speciellt så kan du förmodligen väldigt mycket mer än de flesta i just det ämnet. En sak att komma ihåg att du aldrig behöver veta mest i något ämne utan bara mer än de personer som du riktar dig mot. 

Det kan vara lätt att tänka att man inte är duktig nog eller kan allt i något ämne. Detta skall dock inte vara något som skall stoppa dig utan ingen kan allt om något ämne och alla börjar på olika nivåer. Det tekniska löser du lätt med en tjänst som Demio vilket gör det väldigt smärtfritt att driva mindre workshops på nätet. 

Slutord

Som du märker så kan man om man väljer rätt väg tjäna rätt bra på nätet även om man driver mindre nyhetsbrev. Även om ens mål alltid skall vara att bygga större och större nyhetsbrev så gäller det även att se till att de prenumeranter man har på sina nyhetsbrev är aktiva prenumeranter vilka tar del av den information du skickar och att de klickar på länkar och engagerar sig i ditt nyhetsbrev. 

Om du inte redan har ett verktyg du använder för dina nyhetsbrev så rekommenderar jag verkligen Convertkit där du också har en inbyggd byggare för dina landningssidor.

Det bästa val du kan göra.

Ett litet nyhetsbrev med stor öppningsfrekvens och aktiva prenumeranter kan vara nog så lukrativt som ett större nyhetsbrev där prenumeranterna inte är aktiva.

Nu när du kommit till slutet av denna guide är det dags att göra dina första mailutskick till dina nya prenumeranter. 

Lycka till.